Guido is freelance live- en opnametechnicus gespecialiseerd in jazz en aanverwante muziek.

 

 

Door zijn muzikale achtergrond en actieve ervaring als pianist benadert hij de geluidstechniek vanuit de muziek in tegenstelling tot vanuit de techniek.

 

 

In 2002 studeerde Guido af aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag met hoofdvak Muziekregistratie, differentiatie studio-opnametechniek. Daarnaast studeerde hij bijvak jazz-piano bij Rob van Bavel. In deze tijd maakte hij veel jazz georiënteerde studio en live registraties. Tijdens zijn studie deed hij werkervaring op als technicus voor de musical “Je Bent Goud Waard Charlie Brown” en als stagiair voor Zuidelijk Toneel Hollandia en Attie Bauw.

 

 

In zijn loopbaan als freelance engineer begon hij te werken voor Jazz Impuls, een stichting die per seizoen ongeveer 130 jazz concerten in theaters en schouwburgen in Nederland organiseert. Hier deed hij live ervaring op met artiesten als: Benjamin Herman, Fay Claassen, Loet van der Lee, Jesse van Ruller, Hein van de Geyn, Piet Noordijk, Rita Reys, Willem Breuker Kollektief, Bert van den Brink, Houdini’s, Tony Overwater, Denise Jannah en vele anderen.

 

 

Momenteel werkt hij voor Jazz Impuls met het Dutch Jazz Orchestra, het Peter Beets Trio en Kim Hoorweg.  Daarnaast is Guido als technicus verbonden aan de New Generation Big Band en 3Dubbel Dutch

 

 

In 2007 ging hij werken voor Frans de Rond in studio Byton en later in studio Huis van Eustachius. Hier is hij o.a. verantwoordelijk voor opnames voor het Bommelhoorspel voor de NPS. Guido werkt ook voor geluidsbedrijf Focus te Amsterdam.